Päätoimittajalta: Kesän korvalla

Centria Bulletin tuo Sinulle hyvä lukija taas upean kattauksen kiinnostavaa luettavaa. Johanna Janssonin ja Sami Salon kirjoittama juttu Taskuhirviöteknologian käyttämisestä aluekehityksessä tuo Pokemon Go-pelistä tutun lisätyn todellisuuden uusiin sovelluksiin. Tankkarin majakkasaarella ja Kokkolan keskustassa pääsee tarinoiden ja historian maailmaan lisätyn todellisuuden avulla. Puhumattakaan siitä, mitä kaikkea vaatekaupassa voidaan kehitellä tällä tekniikalla asiakkaan palvelukokemusta lisäämään.   Tutustumisen arvoinen juttu.

Tarinankerronnasta on kyse myös Pernilla Howardin ja Daniela Ilkin jutussa Storytelling tar fram det unika med ditt mikroföretag. Se kertoo siitä, miten tarinankerrontaa voi käyttää mikroyrityksen markkinointiviestinnässä. Koodareista on pulaa, mutta siihen on haettu ratkaisua, kuten Heidi Kaartisen jutussa Highway 2 code, kerrotaan. Usean ammattikorkeakoulun yhteishankkeella on tartuttu tähän valtakunnalliseen yritysten ongelmaan ja koulutus käynnistyy ensi syksynä.   

Opetuksen kehittäminen kuuluu opetustyöhön ja siitä kerrotaan Niina Grönqvistin, Laura Rahikan ja Kalle Myllykankaan jutussa TalenttiTehtaasta. Onnistunut kokeilu toi opiskelijoille paljon metataitoja ja yritysyhteistyö takasi yrityksille hyvin valmennettuja harjoittelijoita. Opiskelijoiden opinnäytetyöprosessia tuetaan opinnäytetyökiihdyttämössä, kuten jutussa Valkoisen paperin kammosta vaikeuksien kautta voittajaksi, kerrotaan.  

Sinulle, Centria Bulletinin lukija, toivotan oikein ihanaa kesää ja miellyttäviä hetkiä tämän tuoreimman lehtemme parissa. Seuraavan lehden dead line artikkeleiden osalta on 6.9.2019.  

Hanna-Riina Aho
Päätoimittaja

Facebooktwitterlinkedinmail