Opiskelijan palvelut laajenevat Kokkolassa – kämppäasiatkin hoituvat kampuksella

Mari Emmes

Kokkolalaisen Kiinteistö Oy Tankkarin opiskelija-asuntojen vuokraus- ja asukaspalvelut siirtyvät Talonpojankadun kampukselle Centria-ammattikorkeakoulun hoidettaviksi lokakuun puolivälistä alkaen. Tankkarin toimisto ja palvelupiste on tähän saakka sijainnut Kokkolan keskustassa – jatkossa palvelu on siis saatavilla siellä, missä suurin osa asiakkaistakin on.

Valtaosa opiskelija-asuntojen asukkaista on Centrian opiskelijoita, mutta asiakkaina on myös sekä yliopistokeskuksen että toisen asteen ammatillisen koulutuksen opiskelijoita, joiden opinahjot sijaitsevat Centrian pääkampuksen välittömässä läheisyydessä. Asukaspalvelut ovat siis jatkossa fyysisesti ja luontevasti lähellä asiakkaita, ja asiointi säästää opiskelijan aikaa ja vaivaa.

Tankkarin toimisto on palvellut asiakkaita opiskelija-asuntoasioissa Kustaa Aadolfin kadulla vuodesta 2001, jolloin vuokrauspalvelut siirtyivät Kokkolan Osuuspankilta isännöintipalveluiden myötä. Toimisto aloitti ensin yhden henkilön voimin, sittemmin henkilöstömäärä tuplaantui. Kustaa Aadolfin kadun toimistolla on koko ajan asioinut opiskelijoiden rinnalla myös Kokkolan Vuokra-Asunnot Oy:n asiakkaita, joten keskittyminen ainoastaan opiskelija-asuntoasioiden hoitamiseen ei ole ollut mahdollista samalla tavalla kuin se on toiminnan eriytyessä ja siirtyessä kampusalueelle.

Kokkolan pääkampuksella toteutetaan mittava peruskorjaus kuluvan vuoden aikana. Uusittavan kampusrakennuksen pääaulaan kootaan kaikki opiskelijalle keskeiset palvelut, joita Tankkarin opiskelija-asuntojen vuokraus- ja asukaspalvelut täydentää, ja kokonaisuus siis tarjoaa opiskelijoille laajan yhden luukun periaatteen. Lisäksi palvelua pystyään kehittämään entistä paremmin asukkaita ja opiskelijoita palveleviksi muun muassa kampuksen laajojen aukioloaikojen puitteissa. Suunnitteilla on kehittää teknisiä ratkaisuja niin, että asukas voi hoitaa asunnon avaimen haun ja palauttamisen kätevästi noutoautomaatin kautta. Tämä toisi kaivattua lisäjoustavuutta toimistoajan ulkopuolella asioiville asunnon vuokraajille.

Tankkarin toimistolla aiemmin pitkään työskennellyt Milla Vähäkainu on siirtynyt elokuun puolivälissä Centrialle opintoneuvojan tehtävään, ja ottaa muiden opiskelija-asioiden ohella Tankkarin vuokrauspalvelut haltuunsa.  – Ison hyödyn näen opiskelijan kokonaisvaltaisemmassa palvelussa, Milla Vähäkainu summaa. – Esimerkiksi aiemmin sekä Centrian että Tankkarin toimistoja työllistänyt opiskelutodistusten kysely poistuu nyt Centrian opiskelijoiden osalta. Lisäksi, kun sähköinen allekirjoittaminen ja noutoautomaatti saadaan käyttöön, tuo se aivan uutta tehokkuutta asiakaspalveluun.

Kokkolan Talohoito hoitaa jatkossakin isännöintiin, huoltoon ja taloushallintoon sekä muuhun kiinteistönpitoon liittyvät tehtävät Koivuhaan toimistoltaan käsin.

Mari Emmes
opintoasiainpäällikkö
Centria-ammattikorkeakoulu
p. 044 7250 040

Facebooktwitterlinkedinmail