Vilkkaan uutissyksyn myrskytuulista

Heidi Kaartinen

Kuvituskuvassa sanomalehtien kansia

Syksy on ollut uutistarjonnaltaan vilkas. Olemme tahtoen tai tahtomattammekin joutuneet Yhdysvaltojen vaalimyrskyn keskelle ja saaneet aiheesta ärsykettä jokaiselle aistillemme. Koronaviruskin nosti rumaa päätään uudelleen hieman rauhallisemman kesän jälkeen. Töitä on taas tehty osittain etänä ja osittain toimistoilla ja etäyhteyssovellukset ovat laulaneet. Toimin päätoimisesti Centrian hankeviestinnän asiantuntijana ja tämä syksy on tuonut tullessaan melkoisen työmyräkän. Kun tapahtumat siirtyivät verkkoon, on tarvittavan visuaalisen ja tekstimateriaalin määrä kasvanut räjähdysmäisesti. Siinä missä aikaisemmin kirjoitettiin konferenssijulkaisuja, tuotetaan nyt demonstraatiovideoita. Power point -sulkeiset ovat aiheuttaneet monelle jo ähkyn ja uusia ratkaisuja etsitään ihmisten huomion saamiseksi.

Toisaalta myös Centriaa koskevan materiaalin julkaisukynnys julkisessa mediassa on korkealla, kun uutistulva hoituu lähes automaattisesti koronan ja riitaisten vaalien tiimoilta. Alueellisten uutisten läpisaanti on siis haastavampaa kuin koskaan aikaisemmin ja työnsarkaa riittää kaikilla centrialaisilla.

Bulletin toimii kuitenkin taas ilmoitustaulun varmuudella. Allekirjoittaneen työkiireistä johtuen uusin numero on ruudullasi hieman myöhässä, mutta laatu on vanha tuttu, eli erinomainen, ja olemme saaneet taas osaavalta henkilökunnaltamme mielenkiintoisen kattauksen artikkeleita. Mukaan mahtuu niin alue- kuin opetuksenkin kehitystä. Voit lukea yrityksille tarjottavasta tuesta ja erilaisista mobiiliyhteyksien testauksista ja demonstraatioista tutkimus- ja kehitystyössämme. Lisäksi kirjoittajamme pohtivat oppimisvaikeuksia rippikoulussa ja opiskelijoiden kivistä tietä koodaukseen.

Seuraavan kerran tapaamme Bulletinin parissa taas ensi kesän kynnyksellä ja en tarvitse kovinkaan suurta ennustustaitoa todetakseni, että maailma on varmasti hyvin erilainen paikka silloin. Toivotan siis toimituskunnan puolesta hyvää loppuvuotta 2020! Nähdään taas ensi vuonna!

Heidi Kaartinen
TKI-asiantuntija, hankeviestintä
Centria-ammattikorkeakoulu
p. 040 729 9951

Facebooktwitterlinkedinmail